Enviament i devolucions

Enviaments

Les comandes confirmades en dies laborables abans de les 14:00h, es tramitaran per la seva entrega el mateix dia. Les comandes realitzades després de les 14 hores es tramitaran per la seva entrega el dia següent laborable, a través de Correus, comptant el termini d’entrega a partir d’aquell moment. No es realitzaran enviaments els dissabtes, diumenges o dies festius.

Enviament: Península, Balears y Canàries. Termini màxim d’entrega, variarà en funció del destí, però un màxim de deu dies hàbils. Cost de l’enviament: 13,30€

Enviament urgent: Contactar per e-mail: lavidacollageshowroom@gmail.com

Resta del món: El plaç d’entrega varia segons la zona de l’enviament, per el que us oferirem un detall més personalitzat via e-mail  del termini d’entrega aproximat segons la teva zona.

Cost de l’enviament: 32€. 

Les despeses de cada enviament seran calculades automàticament i detallades en el moment de confirmar la compra per a que pugui ser aprovada pel client abans de confirmar el pagament i dependrà, principalment, del destí i de la mesura o pes del paquet, però a la majoria dels casos, les comandes no sobre passen 1 o 2kg.

Les tarifes aplicables són per l’enviament de les bosses:

• Nacional: Península, Balears, Canàries, Ceuta i Melilla: 9€

• Portugal i Andorra: 57 €

• Europa: 57€

• USA: 66€

• Japó:68 €

• Resta del món: Contacta amb lavidacollage.

Les tarifes aplicables per la resta dels articles:

• Nacional: Península, Balears, Canàries, Ceuta, i Melilla: 6€

• Portugal i Andorra: 20€

• Europa: 20 €

• USA: 30€

• Japó:30€

• Resta del món: Contacta amb lavidacollage.

Una vegada realitzada la comanda, rebràs un email amb la confirmació de la compra.

Devolucions

Termes i condicions de les devolucions o canvis de talla

lavidacollage acceptarà devolucions de productes dins dels primer 7 dies hàbils, a comptar des de la data de recepció de la comanda pel client, i sempre que es compleixin les condicions que exigeix la llei 47/2002, que regula l’ordenació de comerç.

Només s’acceptaran devolucions autoritzades per lavidacollage i per escrit. Per sol·licitar aquesta autorització, el client contractarà prèviament amb lavidacollage i una vegada autoritzada, s’indicarà l’adreça  de l’enviament de la comanda i les condicions per a la que la devolució sigui acceptada.

L’article retornat ha d’estar en les mateixes condicions en les que ha estat enviat, incloses les etiquetes i els embalatges. Les despeses d’enviament i devolució aniran a càrrec del client, a no ser que la devolució sigui deguda a un error nostre o algun defecte de l’article, en aquest cas, les despeses aniran a càrrec de lavidacollage.

Les devolucions s’atendran a la següent adreça:

C/ Madián 134. 35018 Las Palmas de Gran Canaria

Una vegada rebuda la comanda i comprovat que està en perfectes condicions, es produirà al retorn de l’import.

lavidacollage  es reserva el dret de no acceptar la devolució o d’abonar una quantitat inferior en el cas de que el material no arribi en perfectes condicions o amb tots els seus accessoris o complements d’oficina.

Les despeses de transport originades per la devolució aniran a càrrec del client. L’import del transport de la primera entrega ja realitzada serà descomptat de l’import total de la devolució.

Garantim la satisfacció total del client. Si vostè no es troba totalment satisfet amb la seva compra on-line, vostè pot retornar la comanda no utilitzada a la seva caixa original basat a les normes descrites a continuació. Té el dret a retractar-se de l’acord de compra fins als 14 dies després de la data d’entrega. No disposarà d’aquest dret en els articles personalitzats.

Tots els articles han de tornar-se sense usar, amb les etiquetes originals, instruccions d’us, garantía i altres etiquetes i embolcalls i en el seu embalatge original. Si els articles retornats sota aquest dret no estan en condicions de revenda, no acceptarem la devolució.

Passos a seguir per la devolució:

     1-. Escriu un e-mail a l’adreça: lavidacollageshowroom@gmail.com indicant el motiu de la devolució.

    2-. Li enviarem un e-mail indicant-li el seu codi de devolució, quan el rebi, pot enviar l’article a la següent adreça: C/ Madián 134. 35018 Las Palmas de Gran Canaria. En el moment de la recepció de l’article, una vegada comprovat el seu estat, es reintegrarà l’import.

Productos amb danys pel transport:

Per poder tramitar una reclamació per danys durant el transport, ho haurà de notificar a l’agència de transport en el termini màxim de 24 hores.

Una vegada realitzada la reclamació, lavidacollage, es farà càrrec de la recollida del producte defectuós i una vegada rebut, es procedirà a l’enviament d’un producte en perfecte estat sense cap cost pel client.

Producte defectuós:

lavidacollage  es farà càrrec de totes les despeses derivades de l’entrega al client d’un producte defectuós, sempre que el client realitzi una reclamació dins els 7 dies següents a la data de factura.

Les despeses de devolucions per confusió del client aniran a càrrec del comprador. Passat aquest termini  entra en vigor la garantía que ofereixi el fabricant de cada producte. Les condicions i cobertura de la garantía variant segons cada cas.

Canvis de talla

Les despeses d’enviament i retorn de l’article, aniran a càrrec del client, a no ser que sigui degut a un error nostre o algun desperfecte a l’article, en aquest cas, les despeses aniran a càrrec de lavidacollage .

Tranport

Ha de tenir en compte que els serveis de transport o missatgeria que entreguen aquesta comanda requereixen que algú signi l’entrega de l’enviament. Han de ser signats per una persona major de 18 anys.  Si a l’adreça d’entrega no hi ha ningú responsable per acceptar l’entrega dels productes, es sol·licitarà que es faci el contacte amb el servei de transport o missatgeria per fixar una data alternativa d’entrega o un lloc per recollir els productes.

En el cas de que no es localitzi el seu domicili, s’intentarà deixar un avis per posar-se en contacte amb vostè per concretar la següent entrega a la data i hora que més li convingui, per això li insistim en que ens proporcioni un telèfon de contacte i així facilitar l’enviament amb èxit.