Preguntes Freqüents

És necessari registrar-se  per comprar?

Si, és necessari.

Què passa si una vegada pagada la comanda no es compleix alguna condició, és a dir, algun producte s’endarrereix o no està disponible?

Sempre es farà l’esforç per a que això no passi. Tot i així, si finalment el termini d’entrega és superior al estimat o un producte no està disponible podrà fer l’anul·lació o substitució on-line, i es donaran els següents casos:

- Podrà substituir el producte per un altre, que li sigui suggerit o que vostè esculli dins de tota la base de dades. Per això, haurà d’escollir l’opció “substituir” de la dreta del producte i seleccionar un de nou.

- Podrà anul·lar el producte, seleccionat el botó “eliminar” que apareixerà a la dreta del producte.

- Podrà anul·lar la comanda completa, polsant l’opció “anul·lar comanda completa”.

Quan es podrà sol·licitar una anul·lació o substitució?

Sempre que s’hagi sonat un dels casos anteriors i que el producte que vol substituir no hagi estat rebut al magatzem. Per la resta de devolucions, haurà de contactar amb el departament d’atenció al client. Les devolucions de diners a clients, es realitzaran en un termini màxim de 72 hores des de la confirmació de la recepció de la comada.

Quins avantatges té registrar-me?

Una vegada registrat no hauràs de tornar a ompli les dades d’enviament cada vegada que realitzis una compra. També estaràs al dia de les nostres promocions exclusives, descomptes i moltes més coses que et puguin interessar.

Com em puc registrar?

És molt senzill, tens dues opcions, fent clic a “Registrar-me” o directament  en el segon pas del procés de compra, una vegada hagis escollit els productes que vols comprar.

He oblidat la meva contrasenya, què puc fer?

Si has oblidat la teva contrasenya, a “Identificar-me” polsa el botó “He oblidat la meva contrasenya”. Només hauràs d’escriure el teu e-mail i automàticament rebràs un correu electrònic amb les instruccions per a que puguis canviar la teva contrasenya per una de nova.

Una vegada registrat, com puc modificar les meves dades?

Accedeix a “El meu compte” i polsa el botó “Editar dades”. Pots modificar totes les dades que vulguis, inclosa la contrasenya. Al finalitzar, no t’oblidis de polsar el botó “Enviar”.

Com puc pagar la meva compra?

Per pagar la meva, pots utilitzar la teva targeta de crèdit (VISA, MasterCard, American Express) o dèbit (4B o 4B Maestro), així com realitzar un ingrés mitjançant transferència bancària al número de compte 0081 7724 63 0001193729 o paypal.

Els preus tenen inclòs l’IVA?

L’empresa està radicada a Canàries, no és territori d’aplicació d’IVA. Segons l’article 11 de la llei 20/1991 de IGIC, declara exempts d’impostos les entregues enviades amb caràcter definit a la Península, Balears, Ceuta, Melilla, CEE o tercers.

Quan trigarà a arribar la meva comanda?

El termini màxim d’entrega són 10 dies hàbils, depenen del destí. El termini d’entrega aproximat de la comanda no variarà normalment. Tot i així, si aquest fet succeís, li seria comunicat al client per correu electrònic o telèfon.

Puc fer alguna indicació a l’adreça d’entrega?

Si, sense cap inconvenient, es pot fer les indicacions que es creguin adequades per a que la comanda arribi sense problemes al destí.

Es realitzen entregues a Apartats de Correus?

No.

On rebré la meva comanda?

A l’adreça d’entrega que ens hagis indicat, sempre que sigui zona euro continental. Recorda que, si vols, pots afegir una adreça d’entrega diferent a l’adreça del comprador. Això és molt útil en els casos en els que vulguis fer un regal, si passes més temps a la feina que a casa teva o si estaràs una temporada fora de la residencia habitual.

Quins són les despeses d’enviament?

Les despeses d’enviament depenen de l’import total de la teva compra i del lloc on es realitzi l’entrega.

Què he de fer si m’arriba l’article defectuós?

lavidacollage  es fa càrrec de les despeses derivades de l’entrega al client del producte defectuós, sempre que el client realitzi una reclamació dins els 7 dies següents a la data de factura.

Què he de fer si m’arriba un article incorrecte?

Garantim la satisfacció total del client. Si vostè no es troba totalment satisfet amb la seva compra on-line, vostè pot retornar la comanda no utilitzada a la seva caixa original basat a les normes descrites a continuació. Té el dret a retractar-se de l’acord de compra fins als 14 dies després de la data d’entrega. No disposarà d’aquest dret en els articles personalitzats.

Tots els articles han de tornar-se sense usar, amb les etiquetes originals, instruccions d’us, garantía i altres etiquetes i embolcalls i en el seu embalatge original. Si els articles retornats sota aquest dret no estan en condicions de revenda, no acceptarem la devolució.

No m’arriba la comanda. Què faig?

Per comprovar l’estat de la teva comanda, entra a “el meu compte”. Allà hi trobaràs totes les comandes que has realitzat fins al moment l’estat de cada una d’elles.